ФОРМУЄМО ДИЛЕРСЬКУ  МЕРЕЖУ.ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ МАЙСТРІВ, ПРОРАБІВ ТА ВСІХ БАЖАЮЧИХ ЗАРОБЛЯТИ ГРОШИ. ЗВЕРТАТИСЯ ЗА НОМЕРОМ  050-438-53-75

Керамічна черепиця

Печать PDF

Керамічна черепиця має тисячолітню історію. Ще в самі древні часи люди виявили чудові властивості обпаленої глини: вона зберігала форму, не боялася води, а свою неповторну міцність і довговічність матеріал отримував потім випаленням. Всі ці якості привели до того, що матеріал стали застосовувати для виготовлення посуду, іграшок і прикрас. Стіни будинків також скріплялися розчином, виготовленим з глини.

 

В той же час були винайдені плоскі коржики з кераміки, що покривали дахи які потім і стали керамічною черепицею. Вважається, що керамічна черепиця для крівлі застосовувалася в давньому Єгипті майже 4 тисячі років назад. Дахи з обпаленої глини, що датуються IV століттям до н.е., були виявлені і в Греції, в районі Корінфа, де глиняною черепицею замінювали солом'яні крівлі. Протягом подальших 50 років керамічна черепиця нестримно поширювалася на схід, до Середземномор'я, включаючи малу Азію, а також південну і центральну Італію. До Європи ж це ремесло привезли древні римляни приблизно 2000 років тому, де і до цього дня керамічна черепиця залишається одним з популярних покрівельних матеріалів.

 

 

 

 

 

Чому обираємо саме керамічну черепицю?

  • Керамічна черепиця надає стильного вигляду будь-якому будинку. Її асортимент включає безліч кольорів і текстур, які з часом не втрачають своїх естетичних властивостей.

  • Керамічна черепиця – це природний і довговічний матеріал.

  • Керамічна черепиця здатна витримати будь-які кліматичні умови.

  • Керамічна черепиця є частиною національного архітектурного надбання.

  • Керамічну черепицю можна використовувати для будь-яких архітектурних рішень – від класичних до сучасних.

  • Керамічна черепиця личить як для реконструкції, так і для побудови нових будівель.

  • Керамічна черепиця – це престижний, якісний продукт.

  • Керамічна черепиця задовольняє всім вимогам споживача до натуральних будівельних матеріалів.

 

Загальні принципи пристрою покрівельних конструкцій із застосуванням керамічної черепиці.


Сфера застосування керамічної черепиці досить широка: малоповерхові і висотні будинки, різні громадські будівлі. Черепиця може застосовуватися для кам'яних, цегельних, дерев'яних споруд, як при новому будівництві, так і при реконструкції. Сучасна керамічна черепиця дозволяє виконувати скатні дахи будь-якої складності, проте слід пам'ятати, що форма даху частенько визначає і форму плиток. Так, наприклад, для округлих поверхонь краще всього личить черепиця «Бобровка».

Керамічну черепицю, як правило, застосовують лише на дахах з ухилом від 22° до 60°. Зменшення кута (від 10° до 22°) допускається у виняткових випадках потребує вживання додаткових заходів по гідроізоляції і вентиляції. При куті даху більш 60°, необхідно приділяти особливу увагу додатковому кріпленню черепиці до обрешітки.

Існує думка, що основним обмеженням кута при застосуванні керамічної черепиці є її велика вага, що вимагає пристрою потужних крокв і додаткової витрати пиломатеріалів під обрешітку. Проте це не зовсім так. Доля власної ваги черепиці відносно розрахункового навантаження на конструкцію даху не така велика, в порівнянні, наприклад, зі сніговим навантаженням.

При застосуванні керамічної черепиці зовсім не обовязково збільшувати перетин стропил, досить встановити ті ж самі крокви з меншим кроком. Необхідно звернути увагу на те, що важливим показником при розрахунках навантаження конструкцій даху є маса не окремої черепиці, а загальної кількості плиток, яка необхідна для покриття 1 м2. Ця величина залежить як від кута нахилу даху, так і від форми черепиці. Конструкція крівлі залежить від функціонального призначення підпокрівельного простору. Якщо воно використовується як житлове приміщення (мансарди), то до нього потрібні відповідні вимоги по температуро-вологому режиму. Якщо підпокрівельним простором є холодне горище, то для найкращої «роботи» конструкції даху необхідно забезпечити його вентиляцію.

 
CREATON має чи не найбiльший асортимент керамiчної черепицi. По формах в наявностi практично все, широкий спектр кольорiв. Наприклад, ексклюзивна колекцiя «Пори року» має 64 вiдтiнки, що символiзує та передає настрiй вiдповiдної пори року.

Стосовно цiни, CREATON, працює в рiзних цiнових сегментах. Глазурована черепиця серiї Noblesse, як правило прикрашає покрiвлю премiум-класу. Глазур Finesse та ангоба Nuance найбiльше користується попитом. До економ класу можна вiднести великоформатну модель Баланс та Рапiдо.


             Основні переваги черепиці CREATON:

Екологія займає центральне місце у виробництві черепиці Creaton. Все, починаючи з умов праці співробітників і закінчуючи, що випускається, відповідає найвищим екологічним нормам Європи;

Якість — черепиця прослужить більше століття, якщо вона змонтована фахівцями за технологією компанії CREATON. Підтвердженням цьому служить офіційна 50-річна гарантія на черепицю;

Дизайн — кольорова гама, яка становить більше 100 відтінків, спеціально розроблена лабораторією Гарньє на замовлення фірми CREATON. 25 моделей черепиці дозволять задовольнити найвимогливіший смак і втілити в життя найсміливіші задуми архітекторів і дизайнерів;

Комплексність — поряд з цільної черепицею пропонується великий асортимент добірних елементів (коник, бічні черепиці, снігозатримувачі та ін. ) Підкреслити індивідуальність покрівлі допоможуть коньковиє прикраси, вироблені фірмою «Мануфактур» (Німеччина) у співпраці з CREATON;

Інновації — постійні дослідження допомагають удосконалювати матеріал і виводити на ринок новинки. Одне з останніх нововведень — покриття «Фінессе», надійно захищає черепицю від старіння, відкладення моху, перепадів температури і підвищеної вологості;

Доступність — завдяки серійному виробництву черепиці досягнуто унікальне співвідношення ціна / якість.